Για πρώτη φορά στην Ευρώπη – Στρατηγική συνεργασία του Πανεπιστημίου του HARVARD με το Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ του ΕΒΕΑ

Το Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Program on Negotiation της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard για τη διεξαγωγή για πρώτη φορά στην Ευρώπη του προγράμματος “PON Global Negotiation for Executives”.

Tο καινοτόμο πρόγραμμα τριών ημερών που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στο αμφιθέατρο Ερμής του ΕΒΕΑ (30/11 – 2/12) και στη Λευκωσία (7-9/12), θα βασίζεται στη ναυαρχίδα των προγραμμάτων που διδάσκεται επί 30 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Harvard μέσω του Program on Negotiation.

Για τη στρατηγική αυτή συνεργασία, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε:

«Η Διαπραγμάτευση αποτελεί απαραίτητο ηγετικό προσόν και τον ακρογωνιαίο λίθο των περισσότερων επιχειρηματικών συμφωνιών και διπλωματικών επιτευγμάτων. Εξ αυτού του λόγου, η σημασία της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του Program on Negotiation της Νομικής Σχόλης του Πανεπιστημίου του Harvard και του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. στη σύγχρονη κρίσιμη κατάσταση για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη είναι υψίστης σημασίας και για το λόγο αυτό είμαι υπερήφανος που το Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. ηγείται αυτής της πρωτοβουλίας.
Αυτή η σύμπραξη ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει την απαρχή μιας μακράς και εποικοδομητικής συνεργασίας. Η κοινή προσπάθεια θα βοηθήσει να διασφαλίσουμε το ανώτερο επίπεδο παρεχόμενης γνώσης στον τομέα των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών και στο επιχειρηματικό περιβάλλον μέσω της δια βίου εκπαίδευσης.»

O Πρόεδρος του Program on Negotiation at Harvard Law School και διεθνούς φήμης καθηγητής, Robert H. Mnookin δήλωσε τα ακόλουθα:
«Το Program on Negotiation της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard είναι στην εξαιρετικά ευτυχή θέση να συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ), προσφέροντας για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους το πρόγραμμά μας “PON Global Negotiation for Executives”.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τη ναυαρχίδα των προγραμμάτων μας, ‘Negotiation and Leadership’, και περιλαμβάνει τρεις ημέρες εντατικής και διαδραστικής εκπαίδευσης. Για 30 και πλέον έτη το πρόγραμμα αυτό έχει διδάξει ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο πώς να διαπραγματεύονται και να λύνουν
προβλήματα αποτελεσματικά.

Το επικαιροποιημένο και καινοτόμο πρόγραμμα “PON Global Negotiation for Executives” θα λάβει χώρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο από έμπειρο εκπαιδευτή του Program on Negotiation και με τη χρήση άρτιου οπτικοακουστικού υλικού και τηλεδιασκέψεων που θα συνδέσουν τους συμμετέχοντες με τους καθηγητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε άμεση επαφή με τη σκέψη και τη μεθοδολογική προσέγγιση δώδεκα και πλέον διδασκόντων του τμήματός μας και επίσης θα συμμετέχουν ενεργά σε ασκήσεις διαπραγματεύσεων και σε διαδραστικά εκπαιδευτικά πρότυπα.»

Η Γενική Γραμματέας του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. κα Αλεξία Κουκκουλλή, Δικηγόρος, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς και υπερήφανοι για την ευόδωση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του Program on Negotiation της Νομικής Σχολής του Harvard και του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ.. Πρόκειται για ορόσημο στη μέχρι σήμερα πορεία του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. καθώς αναγνωρίζεται η προσήλωσή μας στις εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών, δηλαδή τη Διαιτησία, τη Διαμεσολάβηση και τη Διαπραγμάτευση και επισφραγίζεται η ποιότητα των δράσεών μας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας αυτής επιλέγεται η Ελλάδα και η Κύπρος για να
διενεργηθεί το επί 30 χρόνια κορυφαίο παγκοσμίως πρόγραμμα διαπραγματεύσεων του Harvard σχεδιασμένο με τη συμβολή των Πανεπιστημίων MIT και Tufts, για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Η μετεκπαίδευσή μου στο Harvard, μου υπαγορεύει να ενθαρρύνω κάθε ενδιαφερόμενο να αδράξει την ξεχωριστή ευκαιρία που του παρέχεται επί Ελληνικού και Κυπριακού εδάφους, έχουσα τη βεβαιότητα ότι η παρακολούθηση του εν λόγω προγράμματος και η κτήση της σχετικής πιστοποίησης θα αποτελέσει εμπειρία μοναδική και σημαντικό πλεονέκτημα στον επαγγελματικό στίβο».

Για πληροφορίες και εγγραφές: http://www.idemed.gr/pon-global-athens/

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 33 82 310 & 210 33 82 311

Σημείωση: Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα.